Boya Badana Fiyatları

Boya Badana Fiyatları

Boya Badana Fiyatları arayışı içerisindeyseniz doğru yerdesiniz. Dairesini veya işyerini boyatmak isteyen insanlar internette Boya Badana Fiyatları araştırması yapmaktadır. Günümüzde boya, badana fiyatları gibi işçilik fiyatları da zamlanmaktadır. Bu doğrultuda uygun fiyat ile evini boyatmak isteyen kişiler arayış içerisine girmektedir. İnşaat Fiyatları sitemiz sizler için güncel boya badana fiyatlarını araştırdı. Ekonomideki olumsuz durumu da göz önüne alarak siz değerli takipçilerimize en uygun boyacı ustası fiyatları gibi boya badana fiyatlarını da hazırlamaya çalıştık. Bu yazımızda güncel boya badana fiyatlarını sizler için derledik. Yazımızın devamından güncel boya badana fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Boya Badana

Bir evi veya işyerini boyamanın maliyeti, masrafı ne kadardır? Boya badana fiyatları 2021 yazımızda elimizden geldiğince bu soruyu ele alacağız. Dairenizi boyatmak, evinizin veya işyerinizin bakımlı olması ve değeri açısından akıllıca bir yatırımdır. Peki, bu işin masrafını nasıl hesaplayabiliriz? İster kendiniz, ister Boyacı Ustalarına bırakın; evinizi boyatmak söz konusu olduğunda göz önünde bulundurmanız gereken bazı durumlar vardır. İkamet ettiğiniz yer, evin metrekaresi, odalar da eşya olması veya olmaması, tadilat durumu, kapıların da boyaya dahil edilmesi, kullanılacak malzemelerin kalitesi, markası ve boya türü fiyatlarda belirleyici etmenlerdir.

Yazımızda, maliyeti minimumda tutmak için size birkaç tüyo da vereceğiz. Şimdi gelin, detayları incelemeye başlayalım.

badana boya fiyatları
badana boya fiyatları

Boya Badana Fiyatları

2021 yılı için içerisinde eşya olan bir evin iç duvarlarının boyanmasının ortalama maliyeti 900 TL ile 1600 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki fiyatlara boya ve boya malzemeleri dahil değildir.

  • 1+0 dairenin tahmini boya badana fiyatı 900 TL‘dir.
  • 1+1 bir eşyalı evin ortalama boya badana fiyatı 1100 TL‘dir.
  • 2+1 odası bulunan eşyalı daire için boya badana fiyatı ortalama 1300 TL‘dir.
  • 3+1 geniş evin ortalama boya fiyatı 1550 TL civarındadır. (eşyalı)

Boyacı ustası, belirtilen hususlara göre size en uygun boya markasını sunacaktır. Yatak odası, salon ya da mutfağınız için renk tercihinde kararsızsanız, Boyacı ustalarından yardım alabilir genelde kullanılan trend renkleri öğrenebilirsiniz. Örnek bir mutfak dekoru görmek isterseniz Handan hanımın dekor tavsiyelerine göz gezdirebilirsiniz.  Link verdiğimiz yazıda Handan Hanımın evini paylaştığımız konudan mutfağını inceleyebilirsiniz.

Not: Evinizin M2 bilgileri ve boya markası fiyatlarda yukarı ya da aşağı yönde etki edecektir. Duvarlarınız hasar boyutu alçı çekme gibi ekstra işçilik gerektirdiğinden maliyeti arttıracaktır. Ek olarak, kapı ve tavanlar boyanacaksa, maliyetin artmasını sağlayacaktır. Bu rakamlar ortalamadır. En net boya badana fiyatları bilgisine boyacı ustası adresinize gelip dairenizi gördükten ve inceledikten sonra ulaşabilirsiniz.

Eşyasız Dairelerde Boya Badana Fiyatları

İçerisinde eşya olmayan bir evde çalışmak, boyacı ustasının işini kolaylaştıracaktır. Öte yandan, eşya bulunan dairelerde eşyaları zarar görmeden odaların ortasına çekmek ve koruma altına almak ise, oldukça zahmetli ve zaman alan bir iştir. Bu doğrultuda Boya Badana Fiyatları eşyasız evde daha uygundur. 2021 yılının Eşyasız boya badana fiyatları ortalama olarak aşağıdaki gibidir;

  • 1+0 Eşyasız dairenin tahmini boya badana fiyatı 650 TL‘dir.
  • 1+1 Eşya olmayan evin ortalama badana boya fiyatı 850 TL‘dir.
  • 2+1 Odası olan eşyası bulunmayan daire Boya ve badana fiyatı ortalama 1000 TL‘dir.
  • 3+1 Ferah eşyasız bir evin ortalama boya fiyatı 1390 TL civarındadır.

Boya ve boya malzemeleri bu fiyatlara dahil değildir. Yine, bahsettiğimiz nedenlere bağlı olarak fiyatlarda değişiklikler olabilir.

Ev Şekline Göre Boya Badana Fiyatları

Bazı daireler 85 M2 olmasına karşılık 3+1 gibi fazla odalı olabilmektedir. Duvar yüzeyi ne kadar fazla olursa, boya ihtiyacı ve usta işçiliği de bir o kadar fazla olacaktır. Duvarların yüksekliği, erişim kolaylığı ve yüzey koşulları gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

badana fiyatları
badana fiyatları

Oda Oda Boya Badana Fiyatları

Ortalama boyama masrafı odadan odaya göre değişiklik göstermektedir. Fiyatlar genellikle odaların tasarımına ve büyüklüklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Yatak odalarının ortalama boyutu, 15-20 Metrekaredir. Bu neticede, boya ve işçilikle birlikte fiyat 650-750 TL arasında değişkenlik gösterebilir. Oturma odaları en geniş olan alanlardır ve boya badananın tamamlanması daha fazla vakit alır. Bu nedenle maliyeti daha fazla olacak ve artacaktır. Boya ve boyacı ustası işçiliği dahil, bir salonun tahmini boyama maliyeti 800 ile 1200 TL arasında farklılık gösterir. Banyo boyamak, yapılabilecek en kolay boya işlerinden biridir. Banyonun büyük bir kısmında fayanslar yer almaktadır ve boyanacak yüzey doğal olarak çok azdır. Bundan dolayı, maliyeti de daha düşüktür. Mutfaklarda da fayans ve mutfak dolaplarının olması, boya işini kolaylaştırmakta ve maliyeti azaltıp daha uygun hale getirmektedir. Fiyat aralığı; 400 TL ile 650 TL arasındadır.

Boya Çeşitleri

İç cepheler için genel anlamda 3 adet kullanılan farklı boya çeşidi vardır. Bu boyalar kullanım alanına göre değerlendirilir. Maliyetleri farklılık gösterir. 3 farklı boya şu şekildedir: Lateks (akrilik), saten ve yağ bazlı boya.

Lateks Boya

Günümüzde, duvar boyalarının çoğu su bazlıdır; yani lateks. Daha hızlı kurur ve uygulanması daha kolaydır. Boya rulosu ile yüzeye yuvarlanması ve uygulanması gayet basittir. Yüzeylere iyi yapışır ve çevre dostudur. Dezavantajı; yağ bazlı olan boyadan daha az dayanıklı olması ve zaman içerisinde yıpranmasıdır.

Yağ Bazlı Boya

Yağ bazlı boyanın uygulanması zordur ve kokusu ağırdır. Uygulama sonrası kuruması yavaştır. Parlak bir görünüme sahiptir ve kusurları iyi saklamaz. Zamanla sararabilir. Öte yandan, lateks boyadan daha ucuzdur. Mutfak, banyo gibi nemli alanlar için idealdir. Ahşap, kapı, zemin gibi yerlerde kullanılır.

Saten İle Boya Badana

Saten ise silinebilir yarı mat boyalardır. Uygulanması için yüzeyin pürüzsüz olması gerekmektedir. Bu nedenle, boyama öncesi zımparalanır ve macun çekilir.

Bunların dışında, desenli ruloyla birlikte yüzeye desenler vermek için uygulanan ve diğerlerine göre daha pahalı sedef boyalar var. Ayrıca, duvarlarınızdaki renk değişimine gidecekseniz, astar boyaya ihtiyacınız olacak. Astar, boyanın yüzeye daha güçlü yapışmasını sağlar. Yağ ve küf lekeleri olan duvarlarda boya öncesi astar kullanarak lekeler kapatılır. Sonuç olarak boya türleri, uygulama zorluğuna bağlı olarak işçilik fiyatına etki edecektir.

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Boya badana işlemleri için evin boş olması, işlerinizi çok kolaylaştırır. Ancak eşyalarınız varsa da ona göre plan yapabilirsiniz. Eşyalarınızı bir araya toplayın ve üstlerini brandayla boya koruma örtüsü ile örtün. Eşyaları bir araya topladıktan sonra, geri kalan boş zeminleri de Yerleri de aynı şekilde zemin koruma brandaları kaplayın ki, boyama esnasında zeminlere boya damlamasın, sıçramasın, aynı şekilde bulaşma yolu ile zeminler kirlenmesin lekelenme olmasın. Tavanla duvarın birleştiği noktalara, boyanması istenilmeyen pencere kasa kenarları, kapı pervazları, sabit dolap ve benzeri yüzeylere cam ve kapıların kenarlarına maskeleme bandı çekilmek sureti ile koruma altına alınmalıdır ince bant çekin. Böylece boyama sırasında sadece çerçevelenmiş alana uygulama yapabilirsiniz. Duvar boyama işlemi bittikten 2-3 saat sonra koruma amaçlı çekilen bantları sökün ince bantları çıkarın ve o bölgeleri de ince fırça ile boyayın. Böylece titizlikle boyama işlemlerini gerçekleştirmiş olacaksınız.

İnşaat Fiyatları